07 juni 2016

STRAWBERRY CAKE



Afgelopen weekend kocht ik verse aardbeien op de markt en toverde er dit lekkere én gezonde aardbeientaartje mee op tafel. Fijn als feestontbijt in het weekend, als tussendoortje of als toetje. Lekker voor wanneer je maar wilt. Hieronder het recept. Fijne dag!



Nodig //
Bodem / 120 g patentbloem / 60 g havermout / 1 ei / snufje zout / 50 g kokosolie (gesmolten) / 25 g geraspte kokos / flinke scheut honing
Vulling / 200 g aardbeien / 30 g geraspte kokos / 3 eieren / 50 g amandelmeel / 50 g boter / handjevol amandelschaafsel

Doen //
Bodem / verwarm de oven voor op 180 graden / meng in een kom de patentbloem, havermout, zout en kokos in een kom / meng in een andere kom het ei, kokosolie en honing / meng de droge en natte ingrediënten door elkaar tot een (kruimel) deeg / vet een taartvorm (20cm) in / verdeel het deeg over de taartvorm, zodat er een bodem ontstaat met een opstaande rand van 1/2 cm / bak de bodem 10 minuten in de oven
Vulling / smelt ondertussen in een pannetje de boter / meng de eieren, amandelmeel, en de kokos in een kom en doe hier de gesmolten boter bij / verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer / haal de taart uit de oven / bedek de bodem met aardbeien en verdeel het eiermengsel hier overheen / bestrooi met het amandelschaafsel / bak de taart nog 20 minuten in de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten