27 juni 2016

BANANA CHOCOLATE CAKE


Bah, wat een weertje de afgelopen dagen. En helaas zijn de vooruitzichten ook nog niet veel beter... Tijd om te bakken dus. Teije vindt het heerlijk om in de keuken mee te helpen. Kloppen, mixen, roeren, hij wilt niks missen. We maakten een gezonde, maar ook super lekkere bananen chocolade cake met walnoten. Het resultaat: een stevige, licht gezoete 'cake'. Een fijn tussendoortje voor deze grauwe, regenachtige dagen.

 
Nodig //
125 g patentbloem / 125 g zelfrijzend bakmeel / 30 g amandelmeel / 30 g geraspte kokos / 3 eieren / snufje zout / 50 g kokosolie (gesmolten) / 1 tl vanille aroma / flinke scheut honing / 2 (rijpe) bananen (grof geprakt) / 100 g pure chocolade (grof gehakt) / 2 tl bakpoeder / handjevol walnoten

Doen //
verwarm de oven voor op 180 graden / meng in een kom de patentbloem, zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder, amandelmeel en kokos in een kom / meng in een andere kom het ei, kokosolie, vanille aroma, geprakte bananen en honing / meng de droge en natte ingrediƫnten door elkaar tot een beslag/ schep hier de grof gehakte chocolade doorheen / vet een cakevorm (30 cm) in (ik leg er altijd een strook bakpapier in, zodat de cake er makkelijker uitgaat) / verdeel het beslag over de cakevorm / zet de cake 45-55 min in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de 'caketester' er schoon uitkomt / easy peasy toch? geniet van je cake!



Teije kon niet wachten tot ik klaar was met foto's maken en pikte alvast een stukje van de cake! :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten