03 februari 2016

CHOCOLATE CAKE




A balanced diet, is chocolate in both hands.

Ik houd van chocolade. Ja echt, ik zou zo een hele reep weg kunnen werken. Smaak maakt niet uit, ik houd van wit, melk, puur, met nootjes, rozijnen, of een combinatie van alles. Wellicht kun je me er 's nachts voor wakker maken, maar ik ben nogal gesteld op mijn nachtrust met een peuter die ook nog vaak genoeg van zich laat horen. 

Nu weet ik mezelf meestal wel aardig in toom te houden en eet ik 's avonds bij m'n kop thee netjes een stukje pure chocolade. Een ochtend of middagsnack met deze verantwoorde chocolade cake is natuurlijk een leuke bijkomstigheid! Ik werd geïnspireerd door een gezonde variant op een chocoladecake van Chantal van het blog Feel good by food. Ik bakte mijn eigen variant, verrijkt met stukjes pure chocolade, hazelnoten en banaan. Ik zeg, yum! Hieronder vind je het recept voor deze lekkere snack. Fijne avond.




Nodig // 50 g amandelmeel / 100 g speltmeel / 1 banaan (geprakt) / 3 eieren / 80 g kokosolie (gesmolten) / 3 el cacaopoeder / 1 tl bakpoeder / snufje zout / handjevol hazelnoten (grofgehakt) / 100 g pure chocolade (grof gehakt) / 1 tl vanille essence / 3 el amandelmelk

Doen // verwarm de oven voor op 200 graden / meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout / meng in een andere kom de eieren, kokosolie en vanille essence en mix vervolgens de geprakte banaan en amandelmelk erdoor / mix de inhoud van de kommen samen tot een beslag / roer met een spatel de pure chocolade en hazelnoten erdoor / bekleed een bakblik met keukenpapier en giet het beslag hierin / bak de cake in ongeveer 25-30 min. gaar (de cake mag vanbinnen nog een beetje smeuïg zijn)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten