09 februari 2016

BANANA & CHOCOLATE



Eat, sleep, party, repeat.

Brabant was een Indiaantje en Batwoman rijker het afgelopen weekend. Na alle toeters en bellen, serpentine en confetti, praalwagens, carnavalstitels en de meest uiteenlopende kostuums, zit carnaval 2016 er weer op.

Ik vind het dan ook wel weer fijn dat alles fris gewassen en opgeruimd is. Tijd en ruimte om weer te bakken dus! Deze week een lekkere chocoladecake met banaan en pecannoten. Ja, vorige week bakte ik ook een chocoladecake, chocolade blijft toch mijn favoriet. Zal ik dan toch een chocoladeverslaving hebben..? Hieronder vind je het recept!




Nodig // 100 g amandelmeel / 150 g speltmeel / 75 g kokosolie (gesmolten) / 3 bananen / 2 tl bakpoeder / 100 g pure chocolade (grofgehakt) / handjevol pecannoten (grofgehakt) / 3 eieren / 2 el cacaopoeder / 2 el amandelmelk / snufje zout

Doen // verwarm de oven voor op 170 graden en beboter een kleine springvorm / meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder, cacaopoeder en zout / meng in een andere kom de eieren, kokosolie en 2 geprakte bananen / mix vervolgens het eimengsel met het meelmengsel tot een beslag en voeg de amandelmelk toe / spatel de grofgehakte chocolade en pecannoten door het beslag / giet het beslag in de springvorm / snijd van de laatste banaan plakjes en verdeel dit over de cake / bak de cake in het midden van de oven gaar in 45 - 50 minuten







Geen opmerkingen:

Een reactie posten