07 september 2015

NICA´S WEEKLY INSPIRATION | gradient

 
Gradient betekent zoveel als een kleurverloop. Het geeft een dromerig, sereen effect.

De gradient-, of ombre-trend, zoals dit kleurverloop ook wel genoemd wordt, gaat al een paar jaar mee. We zagen het vervagen van kleur al terug in de haren, op de catwalk, maar heb jij het ook al eens toegepast in je interieur?
 
Als je van kleur houdt, is de ombre-trend zeker een leuk idee voor je interieur. Het kleureffect komt bijvoorbeeld prachtig uit op muren. De kleur en de type overgang bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Als je het effect op muren te heftig vindt, kun je ook denken aan gordijnen, tafellakens, beddengoed, en andere accessoires om je interieur mee op te frissen. Ik heb wat fijne plaatjes op een rijtje gezet. Kijk en laat je inspireren. Fijne week!
 


Studio Pepe heeft deze prachtige serie 'Kora Vases' ontworpen. Uitgevoerd in 10 kleuren, met een knipoog naar grafische vlakverdelingen en het ombre effect.

 
Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 een succesvol designduo. Het werk van Scholten en Baijings is te omschrijven als minimalistisch, maar rijk aan details en een uitgesproken kleurenpalet.
 
  
De Finse Susanna Vento is interieur ontwerper, stylist en blogger bij Varpunen. Deze handige én mooie opbergzakjes zijn handgestikt, van sterk materiaal en in verschillende maten en printjes te krijgen. Kan prima tegen water, dus ook geschikt voor in de badkamer. Ik begin alvast met opruimen!
 Wil je nog wat extra inspiratie, neem dan eens een kijkje op mijn pinterest bord gradient ♡.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten