10 oktober 2016

SUNDAYS

Caroline Coolen - Chum (2016)

Na een eerste week op mijn nieuwe werk, taarten bakken op vrijdagavond en een groot feest voor Teije op zaterdag, hadden we wel even behoefte aan een rustige zondag met zijn drieën. Zondagochtend kreeg Teije geen genoeg van al zijn nieuwe speelgoed, welke hij cadeau kreeg voor zijn verjaardag. Van hamburgers 'bakken' in zijn nieuwe magnetron, tot fietsen op zijn 'grote-jongens' fiets. Zondagmiddag maakten we een fijne wandeling door De Oude Warande in Tilburg.


Guido Geleen - zonder titel (2016)


Na vijf jaar edities van Lustwarande, die sinds 2000 om de vier jaar plaatsvond, zijn er vanaf nu ook jaarlijks exposities in park De Oude Warande in Tilburg. Vorig jaar bracht ik ook een bezoek aan de Lustwarande. Hier kun je nog eens terugkijken welke kunstwerken er toen in het bos te zien waren. Vanaf nu meer tentoonstellingen dus, maar kleiner van opzet en gebonden aan een striktere thematiek, met een internationale uitstraling.

'Luster - Clay in Sculpture Today' is de eerste expositie van deze nieuwe koers. Elf internationale kunstenaars hebben werken specifiek voor De Oude Warande gemaakt, waarin verschillende aspecten van keramische sculptuur aan bod komen: de betekenis van schaal, verschillende bewerkingsprocessen, de esthetiek van pigmenten en lusters, het aardse, de ordening, het ritueel en de mythe.



We kochten geen kaart voor de expositie (die je bij de ingang van het park kan kopen), maar liepen op eigen initiatief een stuk door het bos om hier en daar verschillende kunstwerken te ontdekken. Teije was onder de indruk van de 'Chum' van Caroline Coolen. Door de kiertjes glurend zocht hij een weg om in de tent te komen, maar helaas was er geen weg naar binnen te vinden. De Chum, ook wel Russisch voor tent, is opgebouwd uit porseleinen platen in berkenbastmotief. Verderop op een grote open vlakte heeft Guido Geleen acht kolkende toverputten geplaatst, waar de regenboogkleuren in dikke lavastromen uitgutsen. Teije vond deze putten erg interessant en heel geschikt als verstoppen! Een ander opvallend verschijnsel is de stenen muur met wastafels, van Dewar & Gicquel.

Voor degene die ook op ontdekking willen gaan is de expositie nog te bezoeken t/m 30 oktober in park De Oude Warande in Tilburg. Veel plezier!

Daniel Dewar & Gregory Gicquel - Stoneware mural with sinks (2016)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten