Gisteren kwamen Teije zijn oma's gezellig lunchen. Als verrassing bakten Teije en ik een lekkere tulband cake met een geste van citroen, overgoten met een homemade frambozensaus. Een heerlijke afsluiter van de lunch.
Nu is Teije voor een paar dagen in Limburg bij zijn opa en oma. Wij gaan feesten op roze maandag en genieten van wat tijd voor onszelf. Ik vind het heerlijk om af en toe even af te schakelen, maar eerlijk gezegd is het stil in huis zonder Teije. Ik mis zijn lieve kusjes en kleine armpjes om me heen voor een innige knuffel. Voor ik het weet is mijn kleine jongen weer thuis. Hieronder vind je het recept voor deze frisse tulbandcake. Fijne week!
Nodig //
Cake // 250 g zelfrijzend bakmeel / 250 g zachte (room)boter / 210 g witte basterdsuiker / 4 eieren / 2 tl vanille aroma / snufje zout / 2 el (kokos)melk / rasp van een citroen
Frambozensaus // 150 g verse of diepvries frambozen / 100 ml water / 45 g kristalsuiker / 1 tl vanillearoma (of 1 vanillestokje) / 2 tl maizena
Doen //
Cake// verwarm de oven voor op 170 graden / klop in een beslagkom de boter en de basterdsuiker tot een romige massa / klop de eieren er één voor één door / zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout boven de beslagkom en meng door het beslag / voeg de citroenrasp en vanille aroma toe en spatel door het beslag / voeg als laatste de (kokos) melk toe en klop dit ook goed door het mengsel / vet de bakvorm in en doe het beslag in de tulbandvorm / laat de tulband in ca 45-50 min goudbruin en gaar bakken (test met een satéstokje of de cake gaar is) / laat de cake afkoelen
Frambozensaus// meng de frambozen, het water, de suiker en vanille in een pan / druk de frambozen met een vork fijn en breng het mengsel aan de kook / leng de maizena aan met water en roer dit door het frambozenmengsel / laat dit koken tot het mengsel indikt / druk de saus door een zeef om de pitjes te verwijderen / laat de saus afkoelen en schenk daarna de frambozensaus over de tulband / klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten