06 juli 2016

BLUE BERRY CAKE


De laatste tijd begin ik steeds meer een fan te worden van gemakkelijke en gezonde tussendoortjes die mijn zoete trek stillen. Als zoetekauw heb ik dat wel nodig. :-) Vorige week maakte ik deze bananen chocolade cake , welke ik zeker in mijn favorietenlijstje neer kan zetten. Gisteren maakte ik deze kwark cake met blauwe bessen. Lekker snel klaar, zoet én gezond. Ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb!


Nodig //
100 g speltmeel / 125 g patentbloem / 2 eieren / snufje zout / 150 ml zonnebloemolie / 140 ml franse magere kwark / 1 tl vanille aroma / flinke scheut honing (naar smaak)/ 2 tl bakpoeder / 125 g blauwe bessen (vers of diepvries)

Doen //
verwarm de oven voor op 160 graden / meng in een kom de patentbloem, speltmeel, zout en bakpoeder in een kom / meng in een andere kom het ei, zonnebloemolie, vanille aroma, honing en de kwark / meng de droge en natte ingrediënten door elkaar tot een beslag/ schep hier de blauwe bessen doorheen / vet een cakevorm (30 cm) in (ik leg er altijd een strook bakpapier in, zodat de cake er makkelijker uitgaat) / verdeel het beslag over de cakevorm / zet de cake 60 min in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de 'caketester' er schoon uitkomt / je verantwoorde tussendoortje is klaar! smakelijk.



1 opmerking: