15 mei 2016

HEALTHY CAKE & PRETTY FLOWERS


Afgelopen week was heerlijk zonnig en met deze kleurige bos bloemen haalde ik ook nog eens het zonnetje in huis. Toen ik op zoek was naar wat lekkere en gezonde recepten voor tussendoortjes, stuitte ik op de website van Mind your feed. Een blog met 'food that makes you happy', voor jouw dagelijkse portie makkelijke en gezonde food inspiratie. Ik vond een heerlijke havermout plaatkoek met bosvruchten op de blog. Ik gebruikte een grotere bakvorm, dus wijzigde ik het recept hier en daar wat. Ik voegde nog wat geraspte kokos toe en gebruikte enkel verse frambozen, in plaats van een combinatie met bosbessen. Mijn versie van deze gezonde cake met frambozen vind je hieronder.


Nodig (voor 12-14 stukjes cake) //
65 tarwemeel / 65 g amandelmeel / 65 g havermout / 2 eieren / 100 ml melk / 2 tl bakpoeder / 125 g frambozen (vers of diepvries / 25 g geraspte kokos / 65 g kokosolie (gesmolten) / snufje zout / flinke kneep honing / rasp van 1 citroenschil

Doen //
verwarm de oven voor op 170 graden / bekleed de bakvorm met bakpapier (ik gebruikte een vorm van 20x20) / mix de eieren, melk, honing en de kokosolie in een kom / mix in een andere kom de havermout, tarwemeel, amandelmeel, zout, kokos en bakpoeder met elkaar / voeg hier het 'natte' beslag aan toe en mix goed / voeg hier de rasp van 1 citroen aan toe / meng tenslotte de frambozen door het beslag / verdeel het beslag over de cake vorm / bak de cake in 45-50 min goudbruin en gaar / smakelijk!



1 opmerking:

  1. Frambozen zijn zo lekker! De cake moest vast heerlijk zijn geweest!

    BeantwoordenVerwijderen