07 april 2016

FLOWERS, CAKE & TEIJE


Rise up and attack the day with enthusiasm.

Afgelopen dinsdag had ik een fijne vrije dag. Ik kocht een nieuwe bos bloemen bij Daisy Lane, lekker vrolijk & kleurrijk. Toen Teije lekker lag te slapen bakte ik een blauwe bessen cake. Een gemakkelijk en gezond tussendoortje die je zoete trek stilt. Lekker snel klaar en heerlijk zoet. Ik vond het recept op de site van Chicks Love Food en paste het recept een beetje aan met ingrediënten die ik in huis had. Even rustig foto's maken was er niet bij. Teije kon zijn ogen niet van de cake afhouden en stopte stiekem (denk dat ie dacht dat ik het niet zag :-)) elke keer een stukje in zijn mond. De cake is hier in ieder geval goedgekeurd!


Nodig //
150 gram kokosolie / 7 el honing (of iets meer als je van heel zoet houdt) / 2 eieren / 140 gram magere Franse kwark / 1 tl vanille extract / 225 g patent tarwebloem / 2 tl bakpoeder / snufje zout / 125 g blauwe bessen (diepvries)

Doen // 
verwarm de oven voor op 160 graden / smelt de kokosolie en laat deze even afkoelen / doe ondertussen de honing, eieren, kwark en het vanille extract in een grote kom / voeg de kokosolie toe en meng door elkaar / doe er nu de bloem, het bakpoeder en een snufje zout bij en meng nogmaals goed door elkaar / spatel als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen / doe het beslag in de bakvorm (ingevet of voorzien van bakpapier) / zet de cake voor 60 minuten in de oven (je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt) / bewaar de cake maximaal 3 dagen in een afgesloten bak, smullen maar!


1 opmerking:

  1. Wow, wat een mooie foto's! En wat ziet de cake er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen