16 december 2015

LEMON CUPCAKES


Een tijdje geleden al plaatste ik deze blog met verschillende lekkernijen. Het is geen geheim dat ik een enorme zoetekauw ben en het bakken van cupcakes is één van mijn favorieten. Je kunt er eindeloos mee variëren in smaken voor de vulling, en dan ook nog eens versieren met een topping naar eigen smaak.

Voor het bakken van cupcakes gebruik ik altijd een basisrecept, super easy, je vind het recept hier.
Aan dit basisrecept heb ik 100 gram, fijngehakte, witte chocolade toegevoegd. Even afbakken zoals in het recept beschreven staat, laten afkoelen en dan zijn de cupcakes klaar voor de topping.

De cupcakes maakte ik af met een topping van citroen boterglazuur;
Nodig // 250 gram poedersuiker (of suikerbakkerspoeder voor een beter resultaat) // 125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) // 3 eetlepels melk // 1-2 citroen(en)

Doen // klop de boter in een kom zacht en luchtig, voeg de helft van de poedersuiker toe en klop verder // voeg de rest van de poedersuiker toe en klop verder // voeg het sap en de rasp van de schil van een halve citroen toe en meng deze mooi onder het boterglazuur (voeg rasp van schil en sap toe naar smaak) // klop het boterglazuur mooi luchtig // verspreid het boterglazuur met behulp van een spuitzak over de cupcakes.

Ik versierde de cupcakes met wat geraspte schil van een citroen, voor een fris resultaat. Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten