19 september 2015

THEE & ZOUT

 
 

Het leuke aan deelname van een lifestylemarkt is dat je zoveel mensen leert kennen, die allemaal hun eigen unieke producten verkopen. Maar tegelijkertijd is dit ook een gevaar voor eigen portemonnee..

Zo stond ik afgelopen zondag in Tilburg naast LÁeCÁ, een kleinbedrijf met producten die 'geboren' zijn in Portugal. LÁeCÁ heeft een brug gebouwd tussen haar eigen thuishaven Portugal en Nederland, om ons de rijke Portugese cultuur te laten voelen en proeven met typisch Portugese producten van eten, tot design en echt vakmanschap.

Ik kon het niet laten om ook wat mee te nemen en kocht een cadeautje voor mezelf. Het schaaltje is van keramiek, een traditioneel materiaal, maar met de afwerking in een modern jasje gestoken. De prachtige bloemen kruidenthee, welke ook goed werkt bij een zere keel. Het maken van de thee zelf laat je al beter voelen, zo vrolijk, kleurrijk en geurig. In het glazen potje zit zout van Salines of Rio Maior, gekruid met citrus, lavendel en oregano. Lekker bij vis, rijst of een salade.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten