11 augustus 2016

HEALTHY SNACK


Begin van deze week al bakte ik deze bananen chocolade cake. Onder de bakkers wordt dit vaak een bananenbrood genoemd, maar eigenlijk vind ik het toch meer van een cake weghebben. Een tijdje geleden maakte ik deze cake. Ook met banaan en chocolade, maar dan nét even anders. Op het moment dat ik in deze drukke week tijd vond om foto's te maken, was de cake al voor een groot deel aangesneden. Ik sneed wat plakken af om in de vriezer te bewaren. En wie wat bewaart, heeft wat. Zo kunnen we elke dag genieten van een lekker en verantwoord tussendoortje. Fijne avond.



Nodig //
250 g speltmeel / 3 eieren / snufje zout / 50 g kokosolie (gesmolten) / 1 tl vanille aroma / flinke scheut honing / 2 (rijpe) bananen (grof geprakt) / 100 g pure chocolade (grof gehakt) / 2 tl bakpoeder / handjevol walnoten / 3 el melk

Doen //
verwarm de oven voor op 180 graden / meng in een kom de speltmeel, zout & bakpoeder in een kom / meng in een andere kom het ei, kokosolie, vanille aroma, geprakte bananen en honing / meng de droge en natte ingrediënten door elkaar tot een beslag / meng hier de melk doorheen / spatel hier de grof gehakte chocolade doorheen / vet een cakevorm (30 cm) in (ik leg er altijd een strook bakpapier in, zodat de cake er makkelijker uitgaat) / stort het beslag in de cakevorm en verdeel de walnoten over het beslag / zet de cake 45-55 min in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de 'caketester' er schoon uitkomt / smakelijk!


1 opmerking:

  1. Kim Kraneveld23-08-2016, 20:56

    Ziet er heerlijk uit, maak zelf ook regelmatig bananenboom (cake). Ga zeker dit recept uitproberen. Bedankt!! Groetjes Kim

    BeantwoordenVerwijderen