Even dacht ik dat voor de allereerste keer mijn homemade cheesecake van witte chocolade en een bodem van oreokoekjes een volledige ramp geworden was. De taart leek een soort van ontploft toen ik na het afgaan van de keukenwekker een blik in de oven wierp. Cheesecake snel uit de oven gehaald en het bovenste stuk eraf gehaald zodat de taart er weer mooi egaal uitzag. Dit had ik beter niet kunnen doen, want even daarna begon de cheesecake in te zakken. Help!
Eerst de cheesecake maar een nacht de koelkast in en de volgende ochtend de schade eens bekijken. Gelukkig was daar nog een restje slagroom, even opkloppen, taart egaliseren en lekkere verse frambozen erop. Werd het toch nog een pronkstuk en een heerlijk dessert voor ons weekendje in de Ardennen!
Het recept voor de basis van deze witte chocolade cheesecake haalde ik van het blog van 'cakeje van eigen deeg'. Het recept voor de bodem van Bastogne koeken, verving ik voor een bodem van Oreo koekjes. On top een laagje slaagroom met een frisse touch van limoen. Gegarneerd met verse frambozen, rasp van een limoen én witte chocolade. Loopt het water je al in de mond?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten