Op mijn vrije dag sta ik graag in de keuken. Niet in de eerste plaats om te koken, maar nog liever om een lekker (verantwoord) tussendoortje te maken. Deze gezonde havermout cupcakes met frambozen en kokos zijn het perfecte tussendoortje. Niet alleen gezond en kidsproof, maar ook nog eens heel erg lekker. Dit fijne recept vond ik op de foodblog van 'uit paulines keuken'. Vanochtend had Teije een extraatje bij zijn ontbijt en ik trakteerde mezelf tijdens de pauze op een lekkere cakeje. Hieronder heb ik alvast het recept voor je klaargezet. Veel bakplezier!
Nodig (voor 9 à 10 muffins) //
1 banaan / 2 eieren / 125 ml melk / 2tl bakpoeder / 125 g havermout / handvol frambozen (vers of diepvries / 40 g geraspte kokos / 30 ml kokosolie (gesmolten) / snufje zout / flinke kneep honing
Doen //
verwarm de oven voor op 170 graden / mix de eieren, melk, honing en de kokosolie in een kom / mix in een andere kom de havermout, zout, kokos en bakpoeder met elkaar / voeg hier het 'natte' beslag aan toe en mix goed / voeg hier de geprakte banaan aan toe / meng tenslotte de frambozen door het beslag / verdeel het beslag over de cupcake vorm / bak de cupcakes in 30-35 min goudbruin en gaar / smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten