Eat good, Look good, Feel good
Gisteren bakte ik een bananenbrood, maar dan net even anders dan het origineel. Ik bakte de cake in een tulbandvorm. De cake is gevuld met bananen, pecannoten en een vleugje citroen, met on top wat geroosterde kokossnippers. Niet moeilijk, maar wel lekker als verantwoord tussendoortje!
Nodig // 100 g amandelmeel / 200 g tarwebloem / 100 ml amandelmelk / 4 eieren / 50 g kokosolie (gesmolten) / handjevol pecannoten / 3 bananen / 1 el vanille essence / 1 el bakpoeder / 1 citroen / handjevol kokossnippers / middelgrote tulbandvorm
Doen // verwarm de oven voor op 170 graden / mix de amandelmeel, bloem en bakpoeder samen met de amandelmelk, vanille essence en rasp en sap van een citroen in een kom / mix hier één voor één de eieren doorheen / mix de gesmolten kokosolie door het mengsel / prak 1 banaan en spatel door het beslag / snijd de andere bananen in stukjes en hak de pecannoten grof, spatel dit voorzichtig door het beslag / giet het mengsel in de vorm (vergeet deze niet in te vetten en te bestuiven met bloem) en bak in 60 minuten af in een voorverwarmde oven / strooi de kokossnippers over de cake
Ik gebruikte voor de cake een combinatie van amandelmeel en tarwebloem. Je kunt ook de bloem vervangen door enkel amandelmeel te gebruiken, of andersom. De amandelmeel maakte ik zelf door blanke amandelen fijn te malen. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten